Nieuwsbrief november 2014

geplaatst in: vrijwilligers | 0


Marlies de Waard van Opera della Casa:

‘Opera is theater’

 

6523ce70-747f-494e-abf3-017701c93c13

Opera della Casa komt naar Der Aa-theater. De tournee van hun jubileumvoorstelling Over Tijd was al vroeg uitverkocht voor verschillende avonden. Zoals gebruikelijk zet Opera della Casa een theatershow neer die gaat over het leven, met veel goede muziek en humor. In november en januari te zien in het theater.

“Wie één keer komt, komt zeker weer. Of je nou van opera houdt of niet.” Aan het woord is Marlies de Waard. Tijdens het optreden is ze de dominante zangeres Tilly Talsma. “Als Tilly kan ik alles zeggen wat ik als Marlies niet kan”, zegt ze glunderend. “Heerlijk!” Samen met de Hongaarse diva Irina Mutsikôva (Angelique Wardenier) zingt ze op een aanstekelijke manier de sterren van de hemel.

 


Hoogte

Opera della Casa viert dit jaar haar twintigjarig bestaan. Zo’n jubileum brengt nu eenmaal ook een bepaalde leeftijd met zich mee en dat bezorgt Tilly twijfels en gepieker. Haar leeftijd is dan wel wat hoger, blijft haar stem dat ook?

“Opera is theater”, zegt Marlies. En dat is te zien in Over Tijd. Het is een wervelende en ontroerende muziektheatershow waarin Tilly en Irina zingen,  Dolores van den Broek (Ineke Geleijns) uit haar dak gaat op de piano en ook het publiek zijn muzikale steentje bijdraagt. De regie is in handen van Jack Nieborg.

Opera della Casa, ‘opera van het huis’,  speelt op besloten feestjes en partijtjes en in theaters in binnen- en buitenland. Zo stonden ze in het Concertgebouw in Amsterdam en St. James’s Palace in Londen. Met de voorstelling Over Tijd maken ze een tournee langs verschillende theaters, te beginnen met een try out in Der Aa-theater op 21 november.

 

Opera

De kwaliteit van de muziek en een flinke dosis humor zijn de voornaamste bestanddelen om elk publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Ook het leven zelf speelt een belangrijke rol. Een aanrader voor operaliefhebbers én niet-operaliefhebbers. Marlies sluit niet uit dat u na afloop toch van opera houdt.