Nieuwsbrief februari 2014

geplaatst in: vrijwilligers | 0

Wilt u de nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Stuur dan een e-mail aan publiciteit@deraatheater.nl.

Bekijk de nieuwsbrief.

Volledige interview

DJ Ingrid van HET Festival.NU:

Dansen en community

Swingende muziek knalt uit de boxen. Aan het plafond hangt, naast de enorme kroonluchter, een discobal. Op het podium is van alles te doen: de ene keer is er een grote klankschaal waar je in kunt staan, de andere keer haal je er een (tijdelijke) tattoo. Waar op andere avonden bij een toneelvoorstelling rijen publiek zitten, is nu een ruime dansvloer waar flink wordt geswingd. Door stelletjes, solodansers en groepjes, iedereen door elkaar. Al dan niet op blote voeten.

“Qua muziek zijn we van allerlei markten thuis”

HET Festival.NU is een maandelijks –eerste zaterdag van de maand- terugkerend dansfestijn dat net even anders is dan de meeste dansfeesten. “Het is niet alleen dansen”, zegt Ingrid Koetzier, alias DJ Ingrid. “Er is een gevoel van community, gemeenschap.” Dat een deel van de feestgangers op blote voeten danst, vindt ze prima, maar het is geen must. Waar het om gaat, is doen wat je leuk vindt.

Net iets meer
Sinds ruim een jaar organiseert Ingrid deze dansfeesten in Der Aa-theater. “Niet te shabby en niet te cool. Lekker huiselijk”, vindt ze de plek. “Met ruimte voor net iets meer dan alleen dansen. Op het podium gebeurt altijd iets en afgelopen keer hielden we massagesessies in de kleedkamers onder het podium.” Over de ambiance denkt ze van tevoren goed na, samen met haar crew. Het team van vrijwillige gastvrouwen kwam de afgelopen keer als punkers, terwijl ze de maand ervoor verschenen in engelachtig witte kleding met kleurrijke details.

Ooit begon Ingrid als dj op Osho-feesten, waar ze nog steeds draait. “Een verschil met die feesten is dat daar een centrale figuur, Osho, is. Iets dat bij HET Festival.NU duidelijk ontbreekt”, zegt ze. “En qua muziek zijn we van allerlei markten thuis. We draaien trance, world groove, klezmer, maar ook Abba komt wel eens voorbij.” Elk dansfeest sluit met een picknick. “Om het af te maken zonder dat je nog ergens een broodje moet gaan eten”, zegt Ingrid. “Uiteraard alleen voor wie dat wil.”